Rode loper op basisschool ’t Spoor

Posted by

Bam! Er staat weer een gloednieuw KidzReporterzteam. Alle KidzReporterz zijn een diploma rijker. Met 9 kinderen van Jenaplan school ’t Spoor in Zeist hebben we in 6 Werkplaatsen toegewerkt naar dit rode loper event.

Op 16 februari rolden we de rode loper uit.
Voor een volle zaal met genodigden, daarbij ook echte vips , zoals o.a. de wijkagent en de wethouder, vertoonden we, het eindproduct, de Kidzreporterz reportage.
De reportage geeft een goed beeld van wat de KidzReporterz de afgelopen weken hebben onderzocht en geleerd, hoe ze te werk zijn gegaan en hoe ze hun mening hebben gevormd.
In de reportage geven ze ook tips over hoe zij denken dat het probleem van het verkeer aangepakt kan worden. En de wethouder heeft beloofd daar werk van te maken! Het was een fantastisch feestelijke middag.
De kinderen, hun klasgenoten, de leerkrachten en hun ouders waren apetrots. Na afloop vertelden ze dat ze nooit verwacht hadden dat het allemaal zo ‘echt’ zou zijn.

Deze Kidzreporterz waren door de directeur gevraagd mee te denken. Ze vroeg ze onderzoek te doen naar de gevaarlijke verkeerssituatie voor de school en te komen met ideeën om hier wat aan te doen.
De Kidzreporterz hebben in 4 werkplaatsen hun research gedaan en hun mening gevormd over wat zij vinden dat er moet gebeuren. Ze hebben gesproken met de wethouder, hebben gebeld met Veilig Verkeer Nederland en met de ANWB, ze spraken andere kinderen van de school en ze maakten zelf een stop-motion filmpje van de hele situatie.

De beelden van de kinderen vervlechten we met beelden van een professionele filmer.
Zo krijgen we een prachtig eindproduct om trots op te zijn !

Deze KidzReporterz verheugen zich alweer om onderzoek te doen naar weer een echte kwestie waarover ze mogen meedenken.

nb: inmiddels staat er voor de school ook een heus ‘smiley km bord’. Verdienste van de KidzReporterz.

Klik hier voor de reportage: https://youtu.be/eqHcx63JdjE

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.