‘Gedresseerd aapje?’

‘Voel je ook die spagaat?’

‘Ik kom nauwelijks aan echt lesgeven toe!’

Er is geen enkel beroep dat zo vaak over de tong gaat als dat van de leraar. We moeten van alles van iedereen. De sturing van buitenaf is enorm groot! Nog nooit heeft resultaat gedreven denken zo de overhand gekregen. En voor we het weten dansen wij als beroepsgroep allemaal achter een overheid aan met beleidsplannen die ons dwingen in een richting die we niet willen. We zijn overgeleverd aan testscores en de meten is weten cultuur lijkt te zijn doorgeslagen.

Onze professionaliteit raakt ondergesneeuwd en we zijn verworden tot een “gedresseerd aapje” dat slechts uitvoerder is van door anderen bepaald beleid.

Wij denken dat je de ontwikkeling van leraren niet kunt voorschrijven. Onderwijswerk is mensenwerk. Dat maak je samen. De leraar met zijn leerlingen en leraren met elkaar. En daar helpen we je graag bij!

Een vraag? een boost? spreker nodig? Dit zijn onze mogelijkheden…

Breakout

Een Breakout heeft een thema en duurt ongeveer 3 uur. Het thema wordt ingeleid door een inspirerende spreker. Je wisselt ideeën uit en ontwerpt voor de praktijk. Na een Breakout ben je opgeladen, heb je een nieuw netwerk en zit je vol met praktische ideeën. Breakouts zijn ook bedoeld om anderen een podium te bieden. Deel je eigen idee of aanpak met anderen. Houd de website en Facebook in de gaten voor de data.

Workshop

Een middag met je team aan de slag? We werken altijd op maat. Je bent verzekerd van een middag geïnspireerd aan het werk. In de workshops wisselen we zelf doen, verhalen delen, films en beeld af. De vertaalslag naar je eigen praktijk is snel gemaakt.
Deze workshops gaven we eerder; onderwijs van morgen in een schoolgebouw van gisteren, 3 pedagogen; jijzelf, het kind en de ruimte, wereldwijde zorg voor kinderen, generatie Z. 

Spreker / dagvoorzitter

Spreker of dagvoorzitter op je onderwijs event? Het Pakhuis kan een rol spelen om jouw conferentie of bijeenkomst van inspiratie of nieuwe invalshoeken te voorzien. In overleg verzorgen we graag een inspirerend verhaal dat aansluit bij de sfeer en de boodschap die je wil uitdragen.

Coaching

We helpen je bij het formuleren van jouw hulpvraag en begeleiden het verdere verandertraject. Dat kan gaan over brainstormen en sparren of samen een visietraject opzetten en zorgdragen voor de procesbegeleiding.

Events

Wil je mensen bij elkaar brengen rond eigentijds onderwijs? Wij van Het Pakhuis denken graag met je mee om een mooi event neer te zetten waar deelnemers nog lang over zullen napraten. We kunnen de totale organisatie uit handen nemen. In overleg bekijken we de wensen en mogelijkheden.

Kids Crowd

Op een Kids Crowd dag betrekken we jouw leerlingen bij de schoolontwikkeling. Een school is een democratie in het klein, die geef je samen vorm. De inventieve geest en het ondernemerschap van leerlingen bezorgen je eye-openers die je anders misschien zou missen. Aansluiten bij je leerlingen houdt je school in ontwikkeling.