Laatste Werkplaats basisschool ’t Spoor, Zeist

Posted by

We zijn aan het eind gekomen van 5 Werkplaatsen op ’t Spoor. Het waren enerverende Werkplaatsen waarin hard gewerkt is aan de reportage die we straks op de Rode Loper gaan laten zien aan kinderen, ouders, leerkrachten en misschien wel de wethouder van Zeist.
In de laatste Werkplaats werkten we aan de laatste shots voor ons script, monteerden we de filmpjes en maakten een stop motion animatie.
Alles is nu in orde nu voor onze editor Jeannine die met al het materiaal de reportage gaat afmaken.

Wat is er ondertussen allemaal gebeurd? Na de 2e werkplaats heeft Ingrid, de directeur, gepitcht over een probleem waar ze de KidzReporterz voor nodig had.
De verkeerssituatie voor de school baart haar en de leerkrachten en ouders grote zorgen.
Het is er vooral s’ochtends en s’middags, bij het halen en brengen van kinderen, heel erg onveilig.
Verkeer hoopt op, auto’s, fietsers en voetgangers. Als je wilt oversteken heb je geen goed zicht.
Iedereen houdt z’n hart vast..als er maar niets gebeurd…
Maar Ingrid wil hierin verandering brengen en de Kidzreporterz gaan haar helpen.

In onze redactievergadering werd in 3 groepen research gedaan; de ene groep is verhalen gaan ophalen bij leerlingen, ouders en leerkrachten. De tweede groep is op experts afgestapt en de laatste groep heeft zich bezig gehouden met hoe de gewenste situatie eruit moet komen te zien.

Fantastisch om te zien hoe KidzReporterz hun werk serieus nemen. Mbv de Kidzreporterz scrumposter brachten we alle werkzaamheden en acties in kaart en werden taken verdeeld.
Ook in de periode tussen de Werkplaatsen in gingen ze op pad, onze reporterz, belden met instanties, namen interviews af en schoten filmpjes.

Al dit werk en research resulteert straks in een mooie reportage over hoe de Kidzreporterz willen dat de onveilige verkeerssituatie rondom hun school verandert.
Ze zijn al in gesprek geweest met de wethouder en experts van Veilig Verkeer Nederland…en die hebben de Spoor Kidzreporterz toegezegd serieus te kijken hoe de situatie om de school veiliger kan worden!

Kidzreporterz Changemakers!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.