“Ik ga voor het recht om grootgebracht te worden
zonder dat ik kleingehouden word”

(vriend van Loesje)

“Ik had de allerleukste schooldag ooit”

“Ik zou iedere dag op deze manier willen lesgeven”

Wat zou er veranderen als leerlingen meedenken over inhoud en organisatie bij jou op school?

Zouden ze dan niet veel meer betrokken zijn en zich meer verantwoordelijk voelen voor hun eigen ontwikkelproces? En voelt het als leerkracht niet veel prettiger de verantwoordelijkheid met je leerlingen te delen? Kun je daardoor niet beter en creatiever inspelen op leren van elkaar en individuele behoeften? Zou onderwijs dan niet veel leuker zijn?

Kids Crowd is zo’n dag waarin we met elkaar beleven hoe het is als leerlingen meedenken. De hele dag staan zij centraal. We vragen ze naar wat ze nodig hebben. En hoe hun droomschool eruit ziet. Hun visie en ideeën zijn eye-openers. Volwassenen denken vaak vóór kinderen spreken óver ze. Als we leerlingen aan het woord laten, houden ze ons een spiegel voor. Een spiegel die aanzet tot verder onderzoek en samen zoeken naar andere wegen.

De artikelen 12, 13 en 29 van het Kinderrechtenverdrag spreken expliciet over de mogelijkheid tot meningsuiting en de noodzaak om kindvriendelijk, kindgericht en emanciperend onderwijs te verzorgen. Het verdrag noodzaakt scholen hierover na te denken en er inhoud aan te geven.
Want elk kind in Nederland verdient een kans om op te groeien en gevormd te worden door een school die de rechten van het kind respecteert en voorleeft.

Geef jouw leerlingen ook een stem!
Leerlingen hebben het recht om mee te praten.

Het Kids Crowd Manifest is de start van een schoolontwikkeling die je samen inzet. Na de Kids Crowd dag kun je niet meer terug. Je gaat plannen maken en blijft kinderen daarbij duurzaam betrekken. Op gebied van curriculum, organisatie en opbrengsten.

Wij van de Kids Crowd crew komen graag vrijblijvend langs om je nog veel meer te vertellen en te laten zien hoe een Kids Crowd dag kan bijdragen aan jouw schoolontwikkeling.

Schoolontwikkeling en het schrijven van beleidsplannen was nog nooit zo leuk!

[Not a valid template]

Kids Crowd VP 3D

Titel: Kids Crowd
Auteur: Suzan Baldinger
Uitvoering: paperback
ISBN: 9789082131475
Prijs: €12,50